Epische Kaarten

Epische kaarten, wat zijn ze hoeveel zijn er en welke gebruik je? Op deze pagina gaan we alle epische 17 kaarten overlopen en de sterkere ( en zwakke) punten uitlichten. De kostprijs van deze epische kaarten is tussen de 3 en de 8 elixir!

De epische kaarten kan je indelen in 3 verschillende categorieën:

  1. Lucht kaarten
  2. Grond troepen
  3. Spreuken
  4. Andere

Epische luchttroepen

Er zijn 2 epische kaarten die behoren tot de groep luchtkaarten. Deze 2 kaarten zijn perfect om te gebruiken in een volledig luchtdeck.

Als eerste gaan we het hebben over de babydraak, de babydraak kan je al vrijspelen vanaf het trainingskamp. De babydraak heeft gebiedsschade wat een zeer groot voordeel is tegen een groep troepen ( barbaren, kobolden, …) Doordat deze draak voldoende levenspunten heeft kan hij redelijk wat vuurkracht van je tegenstander weerstaan.

De 2de epische luchtkaart is de ballon. Deze kan vrijgespeeld worden vanaf arena 2 ( het Knekelveld ). De ballon valt enkel gebouwen aan en zal dus direct voor de arena toren gaan. ( Indien er geen andere gebouwen / verdedigingswerken zijn ) Door de grote schade die deze ballen toebrengt ( lvl1:600 /  lvl8: 1158) is dit mijn absolute favoriet! Wanneer je deze kaart speelt samen met een vriesspreuk zal je bijna zeker de arena toren van je tegenstander vernietigen!

Epische Grond troepen

Om te starten hebben we 3 kaarten die je als ‘tank’ kan gebruiken. Deze beschikken over zeer veel levenspunten en dien je te ondersteunen met andere troepen om een goede aanval op te zetten. De eerste kaart in deze rij is de reuzenskelet. Deze kaart kost 6 elixir en heeft al 2000 levenspunten op level 1. Dankzij de grote bom die hij draagt zorgt hij voor extra doodsschade wanneer hij sterft.

De volgende epische kaart is de P.E.K.K.A. deze tank kan je vrijspelen vanaf arena 4. Hij brengt zeer veel schade toe per slag, enkel jammer dat hij wat trager is. Best ondersteunen meet een tovenaar ( gebiedsschade!)

De laatste tank kaart is de kaart met de meeste levenspunten! De golem! Deze gigantische tank heeft voldoende levenspunten om tot aan de toren van je tegenstander te graken. Let op! Deze kaart brengt zeer weinig schade toe en moet dus altijd ondersteund worden door andere kaart(en).

Je hebt ook nog de duistere prins en de gewone prins. Deze brengen beide zeer veel schade toe, maar de duistere prins heeft ook gebiedsschade en kan dus sneller een groep uitschakelen terwijl de prins elke troep apart dient uit te schakelen! Dit is een zeer machtig duo wanneer je hen samen kan spelen!

De Wachters, deze 3 meedogenloze bottenbroers dragen een schild ter bescherming! Wanneer ze hun schild verliezen zijn ze een vogel voor de kat! Speel hen dus slim en haal er het maximale voordeel uit! Deze kaart kost je maar 3 elixir!

De heks is na de update van 21 – 6 – 2016 veel beter! Door haar gebiedschade + opgeroepen skeletten kan ze veel schade toebrengen aan je tegenstander! Speel haar samen met de reus voor een dodelijke combinatie!

De laatste epische grondtroepen is het skeletleger. Deze kaart brengt 20 skeletten naar de arena en zorgt voor veel afleiding + veel schadepunten aan de troepen van je tegenstander! Wel opletten voor gebiedsschade want dan zullen ze zeer snel sterven!

Epische spreuken

Er zijn 4 verschillende spreuken beschikbaar. De eerste kan je verdienen in het koboldenstadion. De bliksemspreuk, deze kaart kost je 6elixir en zorgt voor 3 bliksemschichten! Deze bliksemschichten zullen de 3 vijandelijke eenheden of gebouwen met het hoogste aantal levenspunten raken.

De volgende epische kaart is de woedespreuk. Deze spreuk is beschikbaar vanaf het barbaars bekken. De woedekaart verhoogt de verplaatsings- en aanvalssnelheid van eenheden en troepengebouwen. De kostprijs van deze kaart bedraagt maar 3 elixir!

De 3de spreuk is mijn favoriet! De vriesspreuk, deze epische kaart kost je 4 elixir en bevriest de vijandelijke troepen / gebouwen en arenatoren binnen zijn radius(3tegels). Wanneer je deze vriesspreuk samen met de varkensruiter gebruikt kan dit verwoestende gevolgen hebben voor je tegenstander!

De 4de en laatste spreuk is de gifspreuk. Deze spreuk bedekt het doelgebied met een plakkerig gif. Dit zal zorgen dat vijandelijke gebouwen en troepen schade oplopen + deze zullen vertragen. Deze epische spreuk kost je 4 elixir!

Andere epische kaarten!

In deze laatste groep kan je nog 3 epische kaarten vinden. De spiegel, x-boog en koboldenton. Deze hebben een apparta categorie gekregen omdat ze eigenlijk een beetje overal en nergens horen!

De spiegel zorgt er voor dat je een kaart kan dupliceren, zo kan je op hetzelfde moment dus 2 dezelfde troepen spelen. Dit word veel gebruikt om de draak te kopieren maar kan ook gebruikt worden voor de dubbele varkensruiter! ( en natuurlijk voor nog veel meer)

De x-boog is een gebouw dat je kan inzetten ter verdediging van je eigen arenatorens, maar je kan hem ook vlak bij de beek plaatsen en zo de arenatoren van je tegenstander aanvallen! Zorg er wel voor dat je hem goed beschermt anders zal je tegenstander deze snel kunnen uitschakelen!

De allerlaatste epische kaart, de koboldenton! In deze vliegende ton bevinden zich 3 kobolden gewapend met een mes. Je kan de koboldenton gooien naar waar je wil in de arena. Gebruik hem voor je vijand te verassen!

epische kaarten

Geef een antwoord