Gunstelingen

De gunstelingen: drie snelle, vliegende aanvallers zonder pantser. Rozen zijn rood, gunstelingen blauw, zij kunnen vliegen en verpletteren jou!

Je kan ze vrijspelen vanaf Arena 2 (het knekelveld). Deze kaart bestaat uit 3 vliegende-gunstelingen met weinig levenspunten voor een kostprijs van 3 elixir. Deze vliegende vogels / vleermuizen / … hebben het grote voordeel dat ze een ‘immuun’ zijn voor enkele kaarten. Zo zijn er veel grondtroepen die hen niet kunnen uitschakelen en zo kunnen ze veel schade toebrengen zonder zelf te sterven. Ze brengen schade toe aan troepen of gebouwen van je tegenstander die zich binnen de 2 tegels bevinden.

Aanvallen met gunstelingen

Wanneer je een deck samenstelt ga je deze kaart gebruiken als ondersteuning van je hoofdkaart(en). Doordat ze lage levenspunten hebben zijn ze te zwak om te spelen zonder hulp. Je gebruikt eerst een tank kaart die je aan de brug speelt (reus / PEKKA / Reuzenskelet /..) je wacht tot de arenatoren van je tegenstander deze in het vizier heeft. Als dit gebeurd is speel je deze kaart. Door ze op deze manier te spelen zullen ze geen schade ontvangen maar kunnen ze wel schade toebrengen aan de troepen / arenatoren van je tegenstander.

Verdedigen tegen gunstelingen

Wanneer mijn tegenstander over deze vliegende kaart beschikt gebruik ik meestal een zap spreuk om ze te verdoven wanneer ze aan mijn kant van de arena zijn. Dit zal de gunstelingen niet uitschakelen maar zal genoeg schade toebrengen zodat de arenatoren ze met 1 schot kan uitschakelen. Zo maak je 1 elixir winst. Een andere optie is het gebruik van pijlen. Deze zal de gunstelingen uitschakelen maar pijlen kosten ook 3 elixir waardoor je geen ‘winst’ maakt.

Een andere optie is om gebruik te maken van bv. een tovenaar. Deze brengt gebiedsschade toe aan de vliegende wezens waardoor ze alle 3 schade ontvangen. Afhankelijk van het level van de tovenaar kan hij ze met 1 of 2 schoten uitschakelen. (ook te vervangen door een elektrotovenaar maar deze zal zelf een beetje schade oplopen omdat de gunstelingen niet sterven van zijn shock)

Statistieken van de gunstelingen

Geef een reactie