Ijstovenaar

De ijstovenaar in clash royale in een legendarische kaart, deze kaart kan gevonden worden in elke kist vanaf arena 5 ( de spreukenvallei). Deze bevroren tovenaar kost je 3 elixir en zorgt voor een vertraging van je tegenstander!

ijstovenaar

Deze ijskoude magiër gooit ijsscherven naar vijanden om hun verplaatsings- en aanvalssnelheid te vertragen. Ondanks het feit dat het een koele kikker is, heeft hij een super sexy krulsnor!

Dit is de omschrijving van de ijstovenaar in clash royale! Wanneer je over deze legendarische kaart beschikt zal je heel je aanvalsstrategie rond deze magiër kunnen bouwen! Zo zijn er reeds verschillende gekende strategieen ontwikkeld waar de ijskoude magiër de hoofdrol krijgt ( later meer hierover)

Eigenschappen ijstovenaar

De ijstovenaar kan je upgraden tot level 5! Hij kan zowel grond als luchtdoelen aanvallen en dankzij zijn gebiedsschade de ideale kaart om te gebruiken tegen een groep troepen ( barbaren / kobolden / …) Je kan hem ook perfect inzetten tegen ‘snellere’ troepen zoals de prins of de duistere prins, hij zal deze vertragen en zo kunnen je arenatorens / andere troepen deze (makkelijk) vernietigen. Het enige nadeel zijn de lage levenspunten die hij bezit: 700 op level 1 tot 1022 op level 5. De ijstovenaar is samen met de mijnwerker en de prinsess de goedkoopste legendarische kaart in clash royale.

Aanvalstrategie

Wanneer je deze kaart wil spelen is het verstandig om eerst een ‘tank’ kaart te spelen, een reus, pekka of reuzenskelet is hiervoor de perfecte kaart. De tovenaar zal achter je tank alle tegenstand vertragen en vernietigen terwijl je tank de inkomende schade opvangt.

Verdedigstrategie

De ijstovenaar is zoals zoals eerder vermeld ideaal voor snelle troepen ( prins / duistere prins) maar ook perfect te spelen tegen kaarten met veel levenspunten ( pekka / golem / reuzenskelet) Doordat de ijsscherven de tegenstander gaan vertragen zal het veel makelijker zijn om de kaart van je tegenstander te vernietigen voordat deze aan jouw arenatoren komt.

Ijstovenaar statistieken

LevelLevenspuntenGebiedschade Schade per seconde
17006342
27706946
38477650
49318355
510229160

Geef een antwoord