Lavahond

De lavahond is een majestueus, vliegend beest dat gebouwen aanvalt. De lavapups zijn minder majestueze, boze baby’s die alles aanvallen! De kostprijs bedraagt 7! elixir, dit is de duurste legendarische kaart!

lavahond

De lavahond kan je vinden vanaf arena 4: P.E.K.K.A.-speeltuin. In deze arena kan je 2 gewone, 2 zeldzame, 2 epische en 1 legendarische kaart vinden. Omdat de lavahond een legendarische kaart is zal je deze niet zo snel vinden een een gewone kist.

Wanneer je deze kaart snel wil krijgen kan je best enkele supermagische kisten kopen. In deze kisten is de kans veel groter dat je een legendarische kaart vind dan in een zilveren / gouden kist ( het kan natuurlijk dat je deze kaart in een ‘simpele’ kist vind)

Aanvallen met de lavahond!

Wanneer je in het bezit bent van deze kaart is het verstandig om je deck te bouwen rond deze kaart. Deze lava hond zal je ‘hoofdkaart’ worden. Al de andere kaarten dienen ter ondersteuning. Door de hoge levenspunten van deze kaart zal deze bijna altijd de toren van je tegenstander bereiken, omdat deze tank al de schade opvangt kan je hier achter verschillende kaarten spelen die veel schade kunnen toebrengen ( Tovenaar / ballon / gunstelingen / …) Wanneer je een dure kaart speelt is het ook altijd verstandig om een elixirpomp mee te nemen zodat je iets sneller elixir kan verdienen dan je tegenstander! Wanneer ik de lavahond gespeeld heb hou ik altijd de pijlen / gif spreuk klaar om mijn tegenstander af te stoppen / te vertragen. Wanneer je deze kaarten in de juiste volgorde speelt zal dit een zeer sterke combinatie maken en (bijna) altijd de winst van een arenatoren zijn.

Verdedigen tegen een lavahond.

Door de hoge levenspunten van deze kaart zal je moeten proberen om hem zo snel mogelijk af te stoppen. Speerkobolden leveren te weinig schade, je zal eerder al op een ijstovenaar / tovenaar moeten rekenen om het te stoppen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar horde gunstelingen of 3 musketiers. Deze 2 kaarten kunnen in korte tijd enorm veel schade toebrengen aan de lavahond. Een andere manier is het gebruik van een infernotoren. Door zijn toenemende schade zal deze de lavahond snel uitschakelen. Zorg wel voor een backup voor de lavapups.

Lavahond statistieken

LevelLevenspuntenSchadeSchade per secondelava pup levenspuntenlava pups schade
13000352618045
23300382919849
33630423221754
43990463523959
54380513926265

Geef een antwoord