Magische Boogschutter

De magische boogschutter is geen echte tovenaar en ook geen echte boogschutter. Hij vuurt een magische pijn ag die door alle vijanden heen gaat en ze schade toebrengt. Dat is geen trucje, maar magie!

Magische boogschutter

Deze legendarische kaart kost je 4 elixir. In ruil hiervoor krijg je magische pijlen die door merg en been gaan! Deze kaart kan vrijgespeeld worden vanaf arena 5 -De spreukenvallei. (of door een legendarische kist) De kaart is toegevoegd in Maart 2018.

Deze boogschutter zorgt voor gebiedsschade op lange afstand. Dit heeft voor en nadelen, Voordeel: Hij kan aan meerdere troepen schade toebrengen waneer deze recht op je toren afkomen. Een nadeel: Hij kan de koningstoren van je tegenstander activeren!

Aanvallen met de magische boogschutter

Wanneer je een deck gebouwd hebt met deze magische boogschutter wil je natuurlijk het gevecht winnen. Ik geef je al enkele tips mee waar je rekening mee dient te houden als je aanvalt met deze kaart.

Gebruik hem samen met de tornado! Wanneer je tegenstander een leger op je prinsessentoren afstuurt kan je deze met de tornado tijdelijk verlammen en groeperen. Doordat dit nu een groepje is geworden zal je magische boogschutter aan elke troep schade toebrengen. Zorg vervolgens dat je een P.E.K.K.A plaats voordat je boogschutter de brug oversteekt. Nu zal de P.E.K.K.A alle schade opvangen en kan jij de prinsessentoren van je tegenstander aanvallen.

Deze kaart werkt ook zeer goed als counter-kaart. Volgende troepkaarten kan je magische boogschutter uitschakelen zonder te sterven (aan de eigen kant van de arena): Horde gunstelingen, Koboldenbende, kerkhof, skeletleger, …

Opgelet wanneer je tegenstander een vuurbal heeft kan je een elixir neutrale trade doen. Dit wil zeggen dat hij met de vuurbal van 4 elixir je kaart direct kan uitschakelen. Wanneer hij dit combineert met de gebiedsschade op de arena of prinsessentoren of andere troepen verlies je elixir waarde. Let dus zeer goed op wanneer je tegenstander over deze kaart bezit! een andere counter is door gebruik te maken van de gif spreuk.

Verdedigen tegen de magische boogschutter

Wanneer we de rollen omdraaien en je tegenstander beschikt over deze legendarische kaart gaan we je uitleggen hoe je effectief kan verdedigen tegen deze kaart en er toch een win van kan maken.

Door je eigen troepen/ kaarten goed te positioneren kan je je arenatoren activeren. Dit zal zorgen voor extra verdedigende kracht in de arena. Dit doe je als volgt: Wanneer je tegenstander deze kaart gespeeld heeft wacht je tot hij de brug over gewandeld is. Op dit moment plaats je een kaart 2 tegels voor je arenatoren. Door zijn magische pijl zal je tegenstander je koningstoren activeren.

Een andere counter voor deze kaart is de vuurbal. Zoals eerder reeds vermeld schakel je hem hiermee uit. Probeer altijd een extra doelwit te raken met je vuurbal om er een positieve elixir trade van te maken.

Een ander goede optie is door het gebruik van barbaren. Wacht tot hij de brug overgestoken is en plaats dan je barbaren rond hem. Zij zullen hem direct uitschakelen en je kan meteen starten met je tegenaanval met de barbaren.

Beste Magische boogschutters deck

Er zijn zeer veel verschillende combinaties mogelijk van dit deck. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het volgende:

Ik gebruik de tornado om de troepen van mijn tegenstander te groeperen. Vervolges speel ik de magische boogschutter (in combinatie met valkyrie) om deze groep uit te schakelen. Wanneer je mijn tegenstander heb uitgeschakeld push door hen te ondersteunen met de tovenaar. Dit zal zorgen voor een zeer sterke aanval en gebiedschade.

Wanneer je tegenstander kaart speelt zal deze zeer snel vernietigd worden. De infernodraak gebruik ik voor de ‘tank’ kaart van mijn tegenstander, reus, Pekka, … De zap is altijd handig om enkele skeletten of kobolden uit te schakelen of om samen met de elektrotovenaar de horde gunstelingen uit te schakelen.

Wat is jullie favoriete deck? Laat zeker een reactie achter!

Geef een antwoord