Megaridder

De megaridder landt met de kracht van duizend snorren, springt van de ene vijand naar de andere en brengt enorme gebiedsschade toe. Aan de kant!

De megaridder kan je vrijspelen vanaf de varkensberg (Arena 10). Deze kaart hoort in het rijtje van legendarische kaarten. De kostprijs voor deze geweldige kaar bedraagt 7 elixir.

Deze kaart heeft gebiedsschade, dit wil zeggen dat hij schade toebrengt aan alle troepen in zijn omgeving. De “extra” kracht van deze kaart is dat hij schade toebrengt wanneer je hem in de arena plaatst, net zoals bij de elektrotovenaar. De megaridder kan enkel schade toebrengen aan grond eenheiden.

Aanvallen met de megaridder!

Wanneer je een nieuw deck wil maken op basis van deze legendarische kaart kies ik meestal voor een houthakker. Dankzij de gebiedsschade zal deze kaart alle troepen uitschakelen en heeft je houthakker een vrije weg naar de arenatoren. (Je kan ook de mini PEKKA gebruiken). Een andere goede strategie om je aanval in te zetten is wanneer je tegenstander over een Koboldenton beschikt je ridder naast je arenatoren te spelen. Dankzij de gebiedsschade zullen de 3 kobolden uitgeschakeld worden voordat ze schade kunnen toebrengen! Probeer ook altijd een kaart achter je ridder te spelen die luchttroepen kan uitschakelen (tovenaar / boogjes / ..)

Verdedigen tegen de megaridder!

Wanneer je tegenstander over deze kaart beschikt zal je moeten zorgen voor een goede counter. De kaarten met die over veel levenspunten beschikken + veel schade kunnen toebrengen zijn ideaal(PEKKA / Bowler / Reuzenskelet). Een andere manier is door het plaatsen van een verdedigingswerk. (Met voorkeur de Inferno) Doordat de infernotoren toenemende schade heeft zal deze de megaridder uitschakelen zonder zelf te sterven. Enkel opletten wanneer je tegenstander een Zap kaart heeft om de inferno te resetten.

Een laatste manier is door gebruik te maken van vliegende troepen. Dit is de enige zwakke plek van deze kaart. Met voorkeur een horde gunstelingen zodanig dat er niet veel schade aan de arenatoren kan toegebracht worden. Vleermuizen of  3 gunstelingen kunnen ook werken maar dan zal er schade aan de arenatoren toegebracht worden.

Geef een reactie