Mijnwerker

De  mijnwerker graaft zich ondergronds een weg en kan overal in de arena weer boven de grond komen. Dat heeft niets met magie te maken, maar alles met een goede schep.

mijnwerker

De  mijnwerker graaft zich ondergronds een weg en kan overal in de arena weer boven de grond komen. Dat heeft niets met magie te maken, maar alles met een goede schep.Opnieuw een legendarische kaart die we vandaag gaan overlopen!

De mijnwerker kan je vrijspelen in arena 6 ( bouwerswerkplaats ) en kost je maar 3 elixir. Deze kaart is ideaal voor een verrassingsaanval! Zo kan je hem overal in de arena laten verschijnen en heeft je tegenstander maar weinig tijd om hierop te reageren! Door de hoge levenspunten kan je deze kaart ook inzetten als tank om vervolgens een kaart te spelen die veel schade toebrengt aan je tegenstander ( kobolden of skeletten).

Zo kan je op een goedkope manier heel veel schade toebrengen aan je tegenstander! Deze kaart is samen met de prinses en de ijstovenaar de goedkoopste legendarische kaart in clash royale.

Deze kaart kan je beter niet gebruiken voor het aanvallen van de koningstoren, door de verminderde schade van 60% zal een aanval op de koningstoren bijna geen schade opleveren en is dus eigenlijk een verlies van elixir!

De mijnwerker gebruiken in de aanval!

Wanneer je deze legendarische kaart in je bezit heb wil je natuurlijk over een goede aanvalsstrategie bezitten. Ik heb er reeds enkele uitgeprobeerd en op dit moment en persoonlijk vind ik het verrassingseffect + spiegel de beste oplossing! Het gaat als volgt: ik speel eerst een reus achter mijn arena toren om te kijken hoe mijn tegenstander gaat reageren, achter deze reus plaats ik kobolden. Nu wacht ik rustig af tot de reus de schade van de arenatoren ontvangt.

Wanneer dit gebeurd is speel ik mijn mijnwerkerskaart rechtstreeks naar de arenatoren van mijn tegenspeler. Als ik zie dat de tegenspeler slecht of moeilijk kan reageren gebruik ik mijn spiegel en stuur ik ook een 2de mijnwerker naar de arena toren. Deze 2 kaarten zullen ( indien goed gespeeld) de arenatoren uitschakelen. Deze kaart is ook zeer goed voor het uitschakelen van gebouwen die troepen produceren, of voor het uitschakelen van de prinses!

Verdedigen tegen een mijnwerkerskaart!

Indien je tegenstander in het bezit is van een mijnwerker moet je altijd op je hoede zijn. Omdat deze als verrassingsaanval kan ingezet worden kan je er best voor zorgen dat je altijd elixir klaar hebt om deze kaart op te vangen. De beste kaart om hier te spelen is een ‘groep’ kaart. De mijnwerker heeft geen gebiedsschade en zal dus elke troep afzonderlijk moeten aanvallen. Voor de verdediging kies ik meestal het skeletleger. Door de grote aanwezigheid van troepen (20x) zal je tegenstander geen schade kunnen toebrengen aan je gebouwen.

Mijnwerker statistieken

LevelLevenspuntenSchadeSchade per secondeSchade kroontoren
1106016013364
2116617614671
3128219316078
4140921217685
5154723319494

Geef een antwoord