Varkensruiter vriesdeck!

Dit is een van mijn favoriete decks in clas royale! Je beschikt met de varkensruiter over uitstekende snelle aanval en als extra de vriesspreuk voor je tegenstander stil te leggen!

Ik heb verschillende soorten decks geprobeerd om tot dit krachtige deck te komen, verschillende spreuken, troepen , … Na enige tijd zoeken en testen ben ik tot het volgende deck gekomen:

varken-vriesdeck

Varkensruiter: De belangrijkste kaart in het deck. Hij is super snel, brengt veel schade toe en heeft relatief veel levenspunten. Enkel zorgen dat je deze slim speelt als je tegenstander over gebouwen beschikt!

Vriesspreuk: Deze kaart dient ter ondersteuning van je varkensruiter. Probeer deze kaart niet te snel te spelen. Gebruik ze als verassingsaanval! Wanneer je deze push inzet kost het je 8 elixir!

Ridder is een van de meest onderschatte kaarten in Clash Royale. Hij is goed in levenspunten en brengt redelijk veel schade toe. De ideale kaart om te spelen tegen (bijna) alle legendarische kaarten

Musketier: Deze kaart helpt je voor het uitschakelen van luchtaanvallen van je tegenstander of als extra kracht die je varkensruiter ondersteunt in de aanval!

Wachters: Deze kaart is een van de populairste kaarten op dit moment. Ideaal om troepen zoals de prins, mini PEKKA of musketier te stoppen! De perfecte kaart om je varken te ondersteunen om de juiste richting op te lopen en verdedigende gebouwen te vermijden!

Kanon: Een verdedigend gebouw met zeer lage elixirkost. Schakelt zonder problemen de meerderheid van de grondtroepen uit. Wanneer je dit kan combineren met de musketier stop je de vijandelijke push van je tegenstander zonder schade te krijgen aan je arenatoren.   

Vuurbal: De vuurbal kan je gebruiken in aanval of verdedigen, de barbaren of horde gunstelingen, tovenaar of 3 musketiers je kan ze allemaal uitschakelen met de vuurbal. Ook perfect te gebruiken om in het laatste van de strijd de arenatoren van je tegenstander uit te schakelen!

Zap: Opnieuw een zeer populaire kaart. Schakelt kobolden en skeletten uit, en laat gunstelingen met zeer weinig levenspunten over. Je kan deze kaart ook perfect gebruiken om het resetten van eenheden zoals vonkje of inferno toren.

Strategie

Omdat de elixir kost van dit deck zeer laag zijn kan je spreken over een goedkoop deck (gemiddelde kostprijs: 3,4 elixir) De beste strategie voor dit deck te gebruiken is als counter-push. Zo behoud je de volledige control over de arena. Je wacht tot je tegenstander een aanval inzet, hierop ga je verdedigen met het kanon en dit ondersteun je door de musketier,  wachters of ridder. Wanneer je de aanval van de tegenstander hebt afgeslagen is het moment om aan te vallen!

Wanneer je ridder de brug bereikt heeft plaats je de varkensruiter achter de ridder. Deze zal de ridder verder duwen richting de arena toren. Deze zal de eerste schade opvangen zodat je varkensruiter meer levenspunten over heeft. Wanneer de varkensruiter de arena toren bereikt heeft kan je beslissen om de vriesspreuk te spelen. Let wel op dit kost je nog 4 elixir extra! Speel deze alleen wanneer je voelt dat je tegenstander niet kan reageren op je aanval. (Probeer de vriesspreuk niet bij je eerste aanval te gebruiken maar pas bij de 2e of 3e.)

Strategie tegen andere decks

Hieronder hebben we enkele veelvoorkomende aanvallen opgesomd en hoe je hier het beste op kan reageren. Heb jij een betere manier gevonden? Laat dan zeker een reactie achter!!

Varkensruiter: Plaats het kanon centraal en ondersteun met een musketier. Dit moet volstaan om de varkensruiter uit te schakelen. Overweeg om na het uitschakelen van de varkensruiter zelf de aanval in te zetten door de wachters te gebruiken samen met de musketier (of de ridder).

Reus: Op dit moment een van de moeilijkste kaarten om uit te schakelen. Gebruik alle middelen die je hebt om de reus te stoppen, kanon centraal, musketier en de wachters + eventueel de vriesspreuk om alle aanvalstroepen van je tegenstander stil te leggen.

Vonkje: Zeer eenvoudig te stoppen door het gebruik van de wachters of de zap spreuk om hem te resetten! Let op je timing!

3 Musketiers / barbaren: De vuurbal is het ideale wapen om deze uit te schakelen!

Vragen of opmerkingen over dit varken-vriesdeck? Laat dan zeker een reactie achter!!

Geef een antwoord