Garmin Hartslagmeter review

Een Garmin hartslagmeter, de onmisbare tool voor echte sporters. Een pols hartslagmeter zit tegenwoordig in verschillende sport horloges ingebouwd, echter zijn deze niet zo nauwkeurig als een borstband.

In mijn eerdere review van de Garmin forerunner 935 kan je al lezen dat ik zeker het gebruik van een hartslag band aanraad. Ik ben zelf in het bezit van een hartslagband van Garmin sinds December 2018.

Garmin hartslagmeter

Voordelen Garmin hartslagmeter

Het grootste en belangrijkste voordeel van je hartslagsensor is de snelle en precieze waarden van je hart. Zo kan je exact zien aan welke hartslag je je huidige training uitvoert. Een ander groot voordeel is dat je Garmin hartslagmeter perfect werkt met andere Garmin toestellen, horloge, fietscomputer, .. Deze hartslagmeter maakt gebruikt van ANT+. (deze kan ook gebruikt worden met andere merken oa. Polar)

Een ander groot voordeel is de lange batterijduur. Ik heb de hartslagmeter ondertussen bijna 2 jaar en de batterij is nog niet vervangen.

De hartslagmeter maakt gebruik van een gecodeerd signaal. Zo zal je nooit last hebben van andere sporters die je signaal verstoren en verkeerde waarden doorgeven.

Nadelen Garmin hartslagmeter

Hoewel je de ANT+ kan zien als een positieve eigenschap is het ook de enige manier waarom je de Garmin hartslagmeter kan verbinden om gegevens door te sturen.

Dit is een nadeel wanneer je zwift of andere trainingsapps wil gebruiken. Hierdoor zal je verplicht worden een aparte ANT+ module aan te kopen om je hartslag te kunnen zien op je computer tijdens het gebruik van zwift.

Verschillende Modellen

Garmin heeft reeds verschillende modellen van hartslagmeters uitgebracht:

Hartslagmeter koppelen met sporthorloge / sportgps

Wanneer u de hartslagband voor de eerste maal gebruikt dient u deze nog te koppelen met uw sporthorloge. Hoe dat werkt leggen we u even uit:

  • Doe de hartslagband rond uw borstkas.
  • Ga op uw toestel naar instellingen
  • Zoek in het menu naar sensors & accessoires
  • Kies voeg nieuwe toe
  • Vervolgens zoeken (of zoeken naar externe hartslagmeter)
  • je horloge of fietsgps zal zelf vragen om te koppelen met je hartslagmeter.
  • Klaar, nu kan je aan je sport activiteiten beginnen!

Garmin hartslagmeter koppelen met Zwift

Om met Zwift je hartslag te kunnen zien zal je computer of tablet een Ant+ ontvanger moeten hebben. Dit is standaard niet ingebouwd in een laptop. Hiervoor moet je dus een extra ant+ ontvanger kopen.

hartslag in zwift

Een ant+ ontvanger zal het signaal van je hartslagmeter omzetten naar usb signaal. Deze usb kabel sluit je aan op je laptop en zal door zwift gelezen kunnen worden. Vanaf nu kan je dus je hartslag zien in zwift.

Batterij van je Garmin hartslagmeter vervangen

Wanneer je hartslagsensor uitvalt of geen verbinding meer maakt met je horloge is de kans groot dat je batterij plat is. Om deze te vervangen klik je de hartslagmeter van de hartslagband.

Nu neem je een kleine schroevendraaier (Phillips #0) om de 4 schroeven los te draaien. Neem de achterkant weg en vervolgens kan je de batterij er uit halen. Wacht nu +-30 seconden voordat je de nieuwe batterij (CR2032) plaatst. Let er op dat je de + kant naar boven plaatst!

Plaats vervolgens de achterkant terug en draai de 4 schroeven terug vast. Klik hem terug op de borstband. In sommige situaties dient u de hartslagmeter opnieuw te koppelen. In het vorige kopje kan je dit nalezen.

Klik hier voor een GARMIN HARTSLAGBAND te kopen.

Geef een reactie